Kontakt os
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Igennem de seneste mange år er hunde begyndt at leve længere, og sundere, end de gjorde tidligere. Det skyldes især at vi generelt passer meget bedre på vores hunde, og at vi som hundeejere er meget opmærksomme på hundens trivsel. Derfor opdages sygdomme og skavanker også langt tidligere i dag, end de gjorde tidligere. .
Her hos Dyrlægehuset Videbæk ser vi rigtig mange ældre hunde. Derfor ved vi også præcis hvilke sygdomme og skavanker vi bør være opmærksomme på, og undersøge for.
Når hunden når en alder på 5-7 år, betegnes den som seniorhund. Store hunderacer når senioralderen før små hunderacer. En Grand Danois er således en aldrende hund allerede ved 5 års alderen, imens en Yorkshire terrier først når senioralderen ved 7-8 års alderen.
Og ligesom hos mennesker sker der mange psykiske og fysiske forandringer, når alderen sniger sig på. Seniorhunde har større risiko for at udvikle aldersbetingede sygdomme og skavanker. Og jo tidligere disse sygdomme opdages, jo færre mén får hunden af dem.
Lidelser som gigt, sukkersyge, lever og nyrelidelser, tand og mundhulelidelser samt sygdomme i reproduktionsorganerne er nogle af de ting, vi ser hyppigt hos en seniorhund. Lidelserne bør, og kan, alle afhjælpes eller behandles, således at seniorhunden får de bedste betingelser i alderdommen.
Ændring i motionsvaner og kostvaner bør overvejes når hunden bliver ældre. Kortere, men hyppigere lufteture er at foretrække til den gamle hund, idet kroppen belastes minimalt på denne måde.
Endvidere bør mængden af foder også justeres til ældre hunde. Stofskiftet ændres med alderen, og det betyder risiko for overvægt, hvis der ikke justeres på fodermængden. Typen af foder kan også have stor betydning for dyrets trivsel, idet gigtlidelser, hudlidelser eller urinvejslidelser m. fl alle kan afhjælpes, med det korrekte foder. Madrester fra hjemmet bør undgås, for at nedsætte risikoen for dårlige tænder, nyreproblemer og fordøjelsesproblemer.
Her på hos Dyrlægehuset Videbæk lægger vi stor vægt på at finde og behandle de hunde der lever med kronisk smerte. Mange af disse hunde er seniorhunde med gigt, tandproblemer eller andre smertevoldende lidelser.
Jeg har som dyrlæge, en stærk personlig holdning til dyr og smerter. Jeg synes at smerter er det mest underbehandlede symptom vi ser hos vores kæledyr i dag. Og jeg mener, at det er en fælles opgave at finde de dyr der lider af kronisk smerte, og forsøge at afhjælpe smerten. Der findes mange måder at gøre dette på. Det vigtigste er at der tages et aktivt ansvar i at hunden har smerter, og at ejer og dyrlægen sammen prøver at finde en fornuftig behandlingsstrategi.
Vi oplever ofte på klinikken, at ejer ikke selv har opdaget at hunden har smerter. Ofte har ejer haft en fornemmelse af at hunden ”bare” er blevet gammel og lidt doven. En grundig klinisk undersøgelse og i nogle tilfælde røntgen af albuer, hofter og knæ kan afsløre at der kan være tale om slidgigt, med smerter til følge. Efter igangsættelse af smertebehandling oplever vi at ejere beskriver at de har fået en helt anden og glad hund. Til stor fornøjelse for både ejer, -og dyrlægen!
Hvis seniorhunden har en god livskvalitet, og et godt otium, så er det for alle hundeejere en dejlig periode, hvor båndet mellem hund og ejer er stærkere end nogen sinde. Hundens personlighed vokser, man kender hinandens vaner og reaktioner i dagligdagen, og man får meget stor glæde og fornøjelse af hinanden.
Man har som hundeejer meget stor indflydelse på, hvordan hundens otium vil forløbe. Du kan ved god pasning og pleje, og regelmæssige undersøgelser være med til at sikre, at hunden får en behagelig og værdig alderdom.
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Dyrlægehuset Videbæk
Ørnevej 1
6920 Videbæk
Telefon: +45 97 17 50 40
Email: info@dhvb.dk