Kontakt os
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Nytårsaften er en festlig aften for os mennesker, men for rigtig mange hunde er det en angstprovokerende oplevelse, som det bare gælder om at komme igennem på bedste vis. Det bedste du kan gøre for din hund, er at skabe så trygge rammer som muligt.
På selve nytårsaften anbefaler Dyrlægehuset Videbæk følgende:
Din hund bør ikke være alene hjemme nytårsaften. Hvis du ikke har mulighed for at være ved din hund, så sørg for at få den passet af familie/venner eller på en hundepension ude på landet.
Nytårsdag skal du aktivere din hund væsentligt mere end du plejer, så den bliver godt træt i hele kroppen. Kør gerne ud et sted så din hund kan løbe løs og få brugt hele kroppen, uden at der er risiko for affyring af fyrværkeri.
Luft hunden godt af i god tid inden aftensmad. Herefter kan det ikke anbefales, at tage hunden med udenfor mere, afhængigt af hvor du bor og hvor meget der fyres af i netop dit område.
Giv hunden et roligt værelse i huset, hvor hunden er vant til at opholde sig. Sørg for at rulle gardinerne for, der hvor hunden ligger, idet lysglimtene ofte forstærker oplevelsen betragteligt. Skru også gerne godt op for fjernsyn/musik så bragene ikke opleves så tydeligt af hunden. Hvis du gerne vil have at hunden er tæt på dig f.eks. inde i stuen, så anbefaler vi også at du ruller gardinerne ned her.
Når klokken nærmer sig 24, så sørg for at hunden er ved dig. Giv den så et stort, lækkert kødben eller andet den er interesseret i og kan bruge god tid på. Et marvben fyldt med dåsemad, torskerogn eller lign. der har været i fryseren, det kan også gøre det, hvis din hund ikke kan tåle rå ben. Hunden skal have benet ca. kvart i tolv, så den er godt i gang med at gnave og spise når ”det går løs”.
Nogle hunde reagerer ved at stresse op og gø og vil måske gerne ud. Undlad at lukke din hund ud, også selvom den ikke ser bange ud! Hvis din hund skal ud at tisse, så tag den i en snor så den kan besørge, og tag den derefter straks med indenfor igen. Undlad at stresse den yderligere ved at lade den fare forvildet rundt uden snor, efter lyd og brag!
Vi mennesker finder det naturligt at trøste, hvis hunden er ked af det. Det er imidlertid ikke en god ide, idet hunden nemt får oplevelsen af, at dens frygt er berettiget, idet vi trøster og forstærker dens følelse. Vær der for hunden, snak og nus den, men gør det i et let og opmuntrende tonefald, det er den meget bedre tjent med.
Undlad at tage hunden med ud for at vise den at ”det er jo slet ikke farligt det her fyrværkeri”!! Den vil helt sikkert ikke kunne lære det på den måde, tværtimod vil hunden efterfølgende være endnu mere angst!
Hvis din hund lider af nytårsangst, kan du finde gode råd her.
Vi håber du og din hund kommer trygt ind i det nye år.
Rigtig godt nytår til alle to og firbenede!
Tlf: 97 17 50 40
Mail: info@dhvb.dk
Du er velkommen til at bestille tid via TIDSBESTILLING eller kontakte os via formularen nedenunder.
Dyrlægehuset Videbæk
Ørnevej 1
6920 Videbæk
Telefon: +45 97 17 50 40
Email: info@dhvb.dk